top of page

Suureekraanid odavalt ehk tagantprojektsioon: miks, kuidas ja kellele!


Loe seda kui:

  • sind huvitavad suured ekraanid taskukohase hinnaga,

  • sind huvitavad erikujulised ekraanid või dünaamilised logod,

  • vajad suuremat kui 100" ekraani, aga ei jaksa osta LCD või LED ekraani.

Kas olete mõelnud miks järjest enam ettevõteid kasutavad visuaalseid ja digitaalseid lahendusi, mis on muutunud juba suureks globaalseks trendiks? Ja miks ettevõted järjest enam kasutavad ekraane vaateakentel või ekraane suunaga liiklusse ja tänaval liikuvatele inimestele?

Esimene mõte on kindalsti, et tehnoloogia kiire areng annab võimalused viia reklaamid uutesse asukohtadesse, mis on loogiline. See on ka tõsi, kuid lisaks sellele on palju tähtsam põhjus, mis on seotud inimese ajutegevuse ja käitumisega ehk neuroteadusega. Viimasel ajal on võimalik olnud koguda rohkem informatsioon millest järgnevad 3 on kõige tähtsamad:

1. Uuringud tõestavad, et dünaamiline meedia jääb inimestel paremini meelde ja pikemaks ajaks kui staatiline pilt ning annab rohkem informatsiooni (loe rohkem siit).

2. Sotsiaalmeedia plahvatuslik kasutus näitab, et inimesed eelisatavad dünaamilist meediat

3. Inimesed suhtlevad ja reageerivad paremini videodele, mis on spontaansed, koomilised, armsad, elust enesest või filmitud teiste kasutajate/sõprade poolt. Sellest ka "Guerrilla Marketing" edu.

Nüüd me teame põhjuseid miks ettevõte peaks investeerima ekraanilahendustesse ja võimalusel erilahendustesse, mis tõmbab inimesi jagama neid videosid sotsiaalmeedias.

Aga ekraanidesse investeerimine on kallis ju?

Kui me räägime LCD ekraanidest üle 50", siis see on tõsi, sest reklaamiks ja informatsiooniks ei saa kasutada tarbijaklassi LCD ekraane vaid peab mõtlema 24/7 kommerts või tööstuslikest ekraanidest. Seda põhjusel, et tarbija klassi ekraanid ei pea pidevale töökoormusele vastu. Näiteks võib pilt hakata virelema ja virvendama, tausta LED kustuvad ja ekraanile tekivad triibud. Kallis on ka investeerides LED ekraanidesse mille ruutmeetri hinnad algavad 800€ + miniarvutid/Android pleierid + tarkvara + paigaldus, mis tõstab hinna väikeettevõtajale tihti väga suureks.

Taskukohasem tagantprojektsioon!

Tänu pidevale arengule ja leidlikusele on olemas viis kuidas muuta oma aknaklaasid või pleksipaneelid ekraaniks andes lisaks võimalus erikujulisteks ekraanideks või visuaal effektidega pinnaks. Selleks on peamiselt 3 erinevat viisi spetsiaalne ekraanikile, PVC (vajab ainult raami, mis võib ka puidust olla) ja värv. Mis on arendatud sellisena, et neid saab kasutada projektori ekraanipinnana kus projektor jääb ekraani taha peitu. Olenevalt projekti vajaduses saab valida õige lahenduse. Projektoriks piisab tihti ka täiesti tavalisest odav projektorid nagu BenQ MW533 või kui erilahenduse tingimused nõuavad, siis kallimad lainurk, ultra-lainurk projektorid või hoopis 20,000 - 30,000 tundi töötavad hooldusvabad laser projektorid.

Mõningad näited kuidas kasutada:

Eesti esimesed katsetajad on kindlasti muuseumid kellele OÜ Novaver on ka oma tooteid pakkunud. Nagu näiteks Tallinnas Maarjamäe Lossi Ajaloo Muuseum ja ERM Tartus.

Maarjamäe Lossi ekraan (kumer ekraan):

Tegemist on keerulisema projetiga kuna projektori peab läbi tarkvara seadistama, et ei tekiks pildi venitus effekti ekraani kumerusel. Selleks sobivad nii projektsioonikaardistus tarkvarad või ka Warping riist- ja/või tarkvarad. Tänapäeval on olemas juba odavad tarkvarad kuupõhise või eluaegse litsentsia ja saab ka mõningatel juhtudel allalaadida internetist, aga ka riistvaralahendused nagu näiteks Optoma brändilt mõistlikus hinnaklassis.

Ekraan, aga ise on lihtne, 4mm pleksiklaas koos valge ekraanikilega, mis koos kliendiga sai välja valitud vastavalt projektile. Kile paigaldus on kerge ning sellega tuleb toime ka inimene kellel on varajasem kogemus autoklaaside kiletamisega. Kuid soovitame siiski lasta paigaldada kogenud spetsialistidel võimalikult tolmuvabas ruumis, mis ehk ongi kõige tähtsam osa asja juures.

NB! Antud projektis OÜ Novaver osales ainult ekraaniehitus poolel ning tehnilised lahendused tehti 3 osapoole poolt.

Nagu piltidelt näha jääb kvaliteet suurepärane, ja mis kõige parem, ekraani saab ka ise vaatamas käia siin!

ERMi projekt Tartus

Esimene Eesti suurim 18m2 läbipaitev projektsioon ekraan milleks kokku sai kasutatud 3 pleksipaneeli suuruses 2x3m. Tegemist oli ajutise effektiekraaniga avapeo jaoks. Kiletatud 8mm pleksipaneelid olid liidetud alumiiniumraami ja kruvidega üheks suurems ekraaniks.

Kellele siis sellised ekraanid sobivad:

  • Nagu näha, siis esimene klient on kindlasti muuseum kellel on üldiselt ka kohe olemas omal projektorid langetades ostmiskulu ning suurendades ROI'd.

  • Ettevõted kes soovivad oma aknaklaase kasutada dünaamilsele meediale ehk videode näitamisele või igapäevase informatsiooni kuvamiseks. Samuti miks mitte muuta kontori klaasvaheseinad rahustavateks loodust kuvavateks ekraanideks mida saab, siis kasutada ka infotahvlitena ja muidugi ka dünaamilisteks logodeks. Kindlasti annab see ka suurepärase ja lihtsa viis muuta messilahendused elavaks.

  • Jaekaubandus asutuste tootetutvustamised ja reklaamid siseruumides või aknaklaasidel taskukohase hinnaga.

  • Reklaamiagantuuridele ja disaineritele kes tegelevad loovlahedustega ja WoW effektide loomisega oma klientidele.

  • Ja muidugi miks mitte ka tavainimesed eramajades luues aknale omanäolise disaini mille vajadusel saab aiapeol muuta ekraaniks vaadates sõpradega sporti ja samal aja grillides liha või lihtsalt perega vaadates suveõhtul filme.

Mis saab, siis kui enam ei soovi ekraani:

Ekraanikile eemaldub ilusti klaasilt nii, et ei jää enam jälgi ning projektor kulub alati firmas ära kui on vaja tegeleda presentatsioonidega või informatsiooni kuvamisega nõupidamisruumides. Tagantprojektsiooni võimaldav värv on, aga veel lihtsam, tehes värvipinna märjaks, oodates 5-10 minutit ja siis saab eemaldada värvi ilma, et jääks mingeid jälgi klaasile. Lihtne :)

Juhul kui vaja ainult rendilahendusena kampaaniaks, siis aitab sind OÜ Novaver kogu vajamineva tehnikaga!

Tekkisid omal ideed kuidas kasutada ekraanikilesid, PVC või värvi võta meiega ühendust ja arutame läbi võimalused:

info@novaver.eu

+37258547887

Parimad
Hiljutised postitused
Arhiiv
Märksõnad
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page